Lesena ali PVC okna

Izbrati lesena okna ali PVC okna? To je tu vprašanje. Les s svojo toplino obogati bivalne prostore in je veliko bolj prijazen kot PVC ali aluminij, menijo poznavalci. Toplina lesa bo v vaš dom in njegovo okolico zagotovo vnesla naravno in skladno energijo, harmonijo in lepoto.

Zaščiten les je v primerjavi s plastiko dolgo obstojen in ga je mogoče vzdrževati. Ker je les nastajal ob velikih temperaturnih nihanjih, je ta temperaturna nihanja sposoben prenašati, medtem ko lahko PVC pri nizkih temperaturah in večjih silah poka. Poleg tega je les tudi odličen izolator, kot naravni material je okolju prijazen in ga ni potrebno reciklirati.

Lahko da ste zelo nezadovoljni z vašimi starimi lesenimi okni, a vzrok ni v lesu, temveč v tehnologiji, s katero so bila lesena okna izdelana. Danes je tehnologija izdelave lesenih oken precej napredovala in na splošno ponuja drugačna, boljša okna, ne glede na material. Lesena okna so nekaj, kar so umetni materiali že skoraj povsem izrinili s trga, toda na srečo so znova v trendu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja