Okna za domačnost doma

Okna so majhen del doma, zato pa v njem igrajo veliko vlogo. Že sam beseda dom pomeni domačnost – vse tisto, kar vas navdaja z mirom, toplino … K pristnemu domačemu vzdušju boste prispevali tudi, če boste svoj dom opremili z naravnimi materiali in se med drugim odločili tudi za lesena okna.

Če vam ni težko vsake toliko prebarvati lesena okna, si omislite takšna, ki so preverjeno kakovostna in ki po lastnostih prav nič ne zaostajajo za pvc okni, k vzdušju pa veliko prispevajo. Les kot naraven material namreč zagotavlja dobro počutje. Kljub temu da vse več gospodinjstev menja lesena okna za plastična, ker jih privlačijo lastnosti, kot so lažje vzdrževanje in nižja cena, pa to še ne pomeni, da bi morali tudi vi spregledati prednosti naravnega materiala, ki ima več tisočletno tradicijo.

Če pa ste zagovornik obeh materialov, lahko naredite kompenzacijo, in sicer lahko se odločite za vgradnjo lesenega okna, ki ga na zunanji strani varuje profil iz aluminija. Takšno okno združuje prednosti lesenega okna – toplino lesa, dobro toplotno izolacijo, dimenzijsko stabilnost, visoko obstojnost, zaščito lesa pred UV žarki, pojavom zmrzali in vročino. Zrak med lesenim in aluminijastim profilom pa omogoča tudi dobro prezračevanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja