Senčila za okna

sencila za oknaMed čedalje bolj priljubljena senčila se v zadnjem obdobju uvrščajo tista, ki jih postavimo sredi vrta. Gre za tako imenovane vrtne tende, ki si lahko bodisi takšne, ki so samostoječe, oziroma, da si lažje predstavljamo, imajo svojo lastno konstrukcijo. Na voljo pa so tudi takšna vrtna senčila, ki jih lahko namestimo tako, da jih zavežemo oziroma pritrdimo na druge zunanje površine, kot so recimo drevesa, drogi, ograje ali kljuke, ki jih pritrdimo na kakšno zunanjo steno.

Takšna senčila so izjemno priljubljena pri lastniki hišnih vrtov. Zlasti v spomladanskem in poletnem času, je prijetna senca, ki jo ustvarjajo ta vrtna senčila prijetna za branje, popoldanski počitek učenje ali pa preživljanje prostih trenutkov na svežem zraku. Poleg tega pa vrtna senčila zagotavljajo tudi zaščito pred UV žarki. To je pomembno zlasti za otroke, ki jih moramo dodatno zaščititi, da jim zagotovimo njihovo varnost.

Pod zavetjem, ki ga ustvarijo takšna vrtna senčila, bodo otroci varni pred žarčenjem sonca, ki je zlasti nevarno ob času okrog poldneva. Zunanja senčila imajo le to slabost, da jih je najbolje v času, ko so napovedane nevihte, spraviti, saj jih lahko veter ali toča uničita.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja