Strešna okna

Strešna okna so za nekatere prostore primerna bistveno bolj kot za druge in predvsem od tega je odvisno, če je smiselno vgraditi strešno okno ali se raje odločimo za običajno. Če upoštevamo vse prednosti in slabosti, ki jih strešna okna prinašajo, lahko hitro ugotovimo, da so strešna okna primerna le za tiste prostore, v katerih ne želite biti opaženi oz. vidni mimoidočim.

Ne glede na to, če se vaša hiša ali stanovanje nahaja sredi stanovanjskega naselja ali na samem, na obrobju gozda, sta prav gotovo stranišče in kopalnica tista dva prostora, za katera ne želite, da se vidi v notranjost.

Z namestitvijo strešnih oken v kopalnici in na stranišču boste ohranili zadostno količino svetlobe in preprečili morebitne poglede, ki bi mimoidočim ali vašim sosedom uhajali na vaša okna ravno takrat, ko bi bilo to najmanj primerno.

Za strešna okna se lahko odločimo tudi takrat, ko nimamo drugih možnosti, saj je bolje, da namestite vsaj takšna okna, če že običajnih ne morete. Za kakšen hodnik ali sobo, ki se nahaja v sami sredini vaše hiše in nima niti ene zunanje stene, bo strešno okno edina možnost, da tudi v ta prostor spustite vsaj nekaj svetlobe. Tudi nizki stropi in nagnjene stene, ki so pogoste pri podstrešnih stanovanjih in sobah, so lahko zadosten razlog za to, da se ne morete odločiti za običajna okna in morate namestiti strešna.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja