Upravljanje nepremičnin dviguje tržno vrednost nepremičnine

upravljanje nepremičninZa vsakega etažnega lastnika večstanovanjske nepremičnine, je kakovostno upravljanje nepremičnin izredno pomembno. Ta storitev, ne le da vpliva na stanje in življenjsko dobo nepremičnine, ampak tudi na kakovost bivanja v njej. Nekateri vidiki upravljanja nepremičnin so zakonsko opredeljeni in zajemajo predvsem razmerja upravnika do etažnih lastnikov. Ne glede na pravni vidik, pa mora biti odnos med njimi zaupanja vreden, saj lahko le na ta način s skupnimi močmi dvignemo kakovost našega življenja.

Kakovostno in transparentno upravljanje nepremičnin zajema celosten nabor storitev, ki lahko dvignejo tržno vrednost objekta tudi za 15%. V prvi vrsti so to tehnično strokovne storitve, kot so na primer osnovno vzdrževanje, pregled stavbe in izdelava načrta vzdrževanja, poleg tega pa storitev zajema tudi vodenje raznih evidenc etažnih lastnikov in evidenc nepremičnin, ter organiziranje in vodenje sestankov z etažnimi lastniki nepremičnin.

Če smo lastniki enostanovanjske stavbe, potem za plačilo mesečnih stroškov poskrbimo sami. V primeru večstanovanjskih stavb pa mora za plačevanje računov dobaviteljem poskrbeti nekdo drug, in to je običajno upravnik. Upravljanje nepremičnin pa ni le redno plačevanje mesečnih stroškov, ampak je v to vključeno tudi gospodarno upravljanje z rezervnim skladom. Rezervni sklad je račun, kamor se zbirajo sredstva lastnikov večstanovanjske nepremičnine in je namenjen izključno obnovi in vzdrževanju nepremičnine. Od gospodarnega upravljanja rezervnega sklada je velikokrat odvisno tudi stanje nepremičnine.

Povpraševanje po storitvi upravljanja nepremičnin je v zadnjem času v izrazitem porastu. Razlog za to je, da je vedno večji delež prebivalcev, ki živi v večstanovanjskih stavbah, po zadnjih podatkih kar 30%. Upravljanje nepremičnin je storitev, ki jo ponujajo številni različni ponudniki, kar pomeni, da si je za izbiro najbolj primernega potrebno vzeti čas. Iz brskanja po spletu ter iz pogovorov s sorodniki in znanci razberemo, da je tudi cena tovrstnih storitev lahko zelo različna, zato je pri končni izbiri potreben temeljit razmislek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja