IR paneli so varni za uporabo in stroškovno učinkoviti

Infrardeči oziroma IR paneli so pravzaprav toplotne plošče, katere proizvajajo toploto in posledično ogrevajo prostor. Njihova toplota je podobna toploti, kakršno oddaja sonce. Grelne plošče oddajajo infrardeče žarke, kateri se absorbirajo v predmete in pohištvo v prostoru. Toplotne plošče postopoma in nežno zvišujejo temperaturo v prostoru, hkrati pa jih je možno uravnavati po lastni želji in potrebah. Ko se hladne površine v prostoru s pomočjo grelnih plošč segrejejo, tedaj se temperatura v prostoru začne postopoma dvigovati. Infra grelne plošče, poleg ogrevanja prostorov, nudijo še številne druge ugodnosti.

Varne in nezahtevne infra grelne plošče

Pri nakupu infrardeče grelne plošče nas utegne zanimati tudi to, ali je grelnik varen. Temperatura v jedru infrardečih toplotnih plošč nikoli ne doseže temperatur običajnih grelnikov. To pomeni, da so IR paneli zasnovani tako, da se njihove površine lahko dotaknemo, ne da bi se pri tem opekli. Drugo prednost, ki jo nudijo infra grelne plošče pa predstavlja minimalno vzdrževanje. Pravzaprav nihče ne želi biti obremenjen s številnimi vzdrževalnimi deli, ki bi se lahko pojavila tekom uporabe. Infrardeče toplotne plošče nimajo motorjev, ki bi se obrabili, prav tako ne zračnih filtrov, kateri bi čez čas potrebovali zamenjavo. Infrardeče grelne plošče nimajo vgrajenih gibljivih kosov, zato je vzdrževalnih del zelo malo.

Stroškovno učinkovite infra grelne plošče

Z infrardečimi toplotnimi ploščami lahko učinkovito ogrevamo samo tiste prostore v pisarni ali domu, katere v danem trenutku uporabljamo in katere želimo v danem trenutku ogreti na želeno temperaturo. S tem, ko ne ogrevamo celotnih površin, prihranimo veliko denarja na računu za ogrevanje. IR paneli nam lahko prihranijo kar trideset do sedemdeset odstotkov celotnih stroškov ogrevanja. Sicer pa je pomembno vedeti, da se dejanski prihranki razlikujejo glede na izolacijo prostora, višino stropov ter glede na vrsto konstrukcije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja