Okna iz lesa

leseno-oknoOkna iz lesa so lepega videza in tudi že zaradi materiala dajejo prijeten občutek v prostoru. Les uravnava vlažnost zraka v prostoru. Znano je tudi, da je les toplotni izolator. Les ima tudi unikaten izgled s svojo strukturo. Okna pa s površinsko obdelavo postanejo še lepša.

Les je različen, lahko je smreka, macesen, hrast,…Vsaka vrsta lesa daje drugačen videz. Zasteklitev je tudi energijsko varčna. Okna imajo dobro toplotno in zvočno izolacijo. V zadnjih dveh desetletjih pa je namesto lesa postal priljubljen tudi pvc material. Ima dolgo življensko dobo.

Takšna pvc okna tudi ustrezajo energetsko učinkovitim, nizko energijskim in pasivnim hišam. Tudi les/alu je priljubljen material. Alu prevleka popolnoma zaščiti pred dežjem, ledom in drugimi neugodnimi vplivi. V vsaki pasivni gradnji je stavbno pohištvo izrednega pomena, saj morajo tesniti okna in vrata skupaj s celotnim ovojem stavbe, da se zagotavlja pasivni standard. Pasivne hiše tudi zračijo z rekuperacijo, zato ni potrebno odpiranje oken. Nizkoenergijska in pasivna gradnja se tudi vse bolj uveljavlja in skladno s tem se razvija stavbno pohištvo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja