Posek in spravilo lesa cenik

posek-lesaVsak lastnik gozda, mora vedeti, da v kolikor se odloči za redno vzdrževanje gozda oziroma, da želi imeti gozd v naravnem ekosistemu, je za to potrebno vložiti ogromno truda. Vsi pa vemo, da bolj je gozd kvaliteten, večji so stroški. Stroške lahko lastniki gozdov znižajo na način, da sami urejajo dejavnosti, povezane z gozdom. Vendar pri vseh dejavnostih to ni mogoče. Predvsem, če izpostavimo posek in spravilo lesa. Zato na spletu najdemo za posek in spravilo lesa cenik. Ta cenik je osnoven, klasičen, splošen.

Lahko pa trdimo, da je za posek in spravilo lesa cenik, na vseh objavljenih mestih izvajalcev dovolj jasno napisan, da vsak, lastnik gozda, ki se odloči za posek in spravilo lesa ve, kakšni stroški so povezani s tem, in ali si to sploh lahko privošči ali bo raje posek in spravilo lesa izpeljal sam oziroma v lastni izvedbi več pomagačev.

A ker živimo enkrat in je življenje dragoceno predlagamo, da raje posek in splavilo lesa zaupajte strokovnjakom na tem področju, kajti, če pogledamo za posek in splavilo lesa cenik, so stroški, povezani s tem mizerni proti temu, da smo ob nespametnem oziroma nevednem ravnanju lahko brez življenja.

Če se osredotočimo na cenik poseka in spravila lesa lahko rečemo, da so cene podane na kubični meter. Cene se med seboj razlikujejo po tem, kakšni stroji so vse potrebni, da se posek in spravilo lesa izvede. Prav tako je cena odvisna od pogojev spravila lesa. Tehtno na ceno vpliva prav tako lega gozda – ali je na ravninskem območju ali na hribovitem oziroma gorskem območju. Ne nazadnje pa na ceno za posek in spravilo lesa vpliva tudi razmerje med ponudbo in povpraševanjem. In seveda, za posek in spravilo lesa cenik, se oblikuje tudi glede na ceno goriva. Višja je cena goriva, višji so stroški povezani za posek in spravilo lesa.

V povprečju pa se cene za posek in spravilo lesa gibajo med 15€/m3 do 38€/m3.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja