Rafting na Soči

rafting-soca-labrcaTretja rafting aktivnost, ki jo lahko izvedemo na spodnjem delu reke Soče je rafting smrkci. To je rafting, ki je posebej prilagojen za osnovne šole. Rafting pričnemo na Labrci, kjer se osnovnošolci spoznajo s svojimi vodiči. Že v osnovi se otroci razdelijo na rafting čolne in nato spoznajo svoje vodiči. Vodiči jim prestavijo osnovna pravila za rafting (več na https://www.maya.si/rafting/) ter tako zagotovijo osnovni varnostni standard. Skupaj z vozniki in vodiči se nato odpeljejo na izhodišče.

Glavni cilj aktvinost rafting je namreč, da se učenci znotraj čolna povežejo. Rafting namreč zahteva veliko povezovanja in sodelovanja. Rafting deluje po principu vsi ali noben. Če en člen v rafting čolnu zataji se namreč delovanje celote uniči. Skozi celotno rafting turo se učenke in učenki učijo sodelovanja, predvsem pa tudi vztrajnosti. Moto, da se nikoli ne obupa in da je za najlepše trenutke vredno premagati strah. V sredini ture vodiči organizirajo tudi skupinsko kopanje, kar je za mnoge odličen izziv. Vsi udeleženci aktivnosti rafting se namreč najbolj bojijo temperature vode. Tukaj pa svoj strah premagajo in se po toboganu spustijo naravnost v čudovito zeleno modro smaragdno reko.

Aktivnost se tako kot ostale rafting aktivnosti na tem delu Soče končajo na Labrci. Tukaj učenci poskrbijo, da samostojno pospravijo vsi rafting opremo in se tako naučijo še ene pomembne vrednote – odgovornosti. Učenci ta izlet največkrat označijo kot enega izmed najbolj odbitih šolskih izletov. Dobimo veliko pozitivnih odzivov, kjer najbolj izpostavljajo zabavo. S tem je naš cilj tudi dosežen, saj ob zabavi otroke skrivaj učimo še nekaterih pomembnih življenjskih vrednot.

Izlet se pred povratkom domov običajno zaključi še z obveznim sladoledom, ki si ga otroci postrežejo kar sami. Tako so zadovoljni vsi, še najbolj pa so zadovoljne učiteljice, ko se njihovi učenci nazaj vrnejo nasmejani. Osnovne šole vam tako v en glas sporočajo, da je rafting izlet odlična ideja za zaključek šolskega leta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja