Roloji

sencilo-oknaV naših krajih imamo že stoletja navado, da na oknih uporabljamo senčila, to je že del naše tradicije, ki se najbrž nikoli ne bo spremenila. Roloji so v tem oziru čedalje bolj priljubljen način za ustvarjanje intimnega prostora.

Pogled iz zunanjosti nas lahko moti zaradi različnih razlogov. Nekatere moti radovednost drugih, nekateri se radi sprehajajo po stanovanju le v spodnjem perilu, drugim pa roloji zakrivajo pogled na grdo vreme, ker ga preprosto ne radi vidijo. Nekaj povsem običajnega je tudi to, da ljudje spimo v temi.

Roloji so odlično senčilo, saj s primerno tkanino zagotavljajo skoraj popolno zatemnitev prostora. Ta je primerna tudi za prostor, kjer gledamo televizijo, zlasti če imamo plazmo. Slednja ima namreč steklen zaslon iz katerega se odbijajo podobe v ozadju, če nanj pada svetloba.

Roloji z močno zatemnitveno tkanina lahko ustvarijo pravo kino vzdušje, ki bo zagotovilo optimalne pogoje za gledanje televizije. Roloji so izjemno praktični tudi iz montažnega vidika, saj ne zahtevajo nobenih gradbenih del. Kaseto oziroma vodilo za navijanje platna se preprosto namesti v steno nad oknom z uporabo vijakov in že so roloji pripravljeni za uporabo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja