Lesena okna

Se odločate za prenovo stanovanja in zamenjavo oken? Razmišljate o večji energetski učinkovitosti? Bi radi zmanjšali izgube, ki nastajajo pri ogrevanju stanovanja? Se ne morete odločiti ali bi izbrali lesena okna ali PVC okna?  PVC okna zagotavljajo veliko energetsko učinkovitost, ob izbiri pvc oken iz kvalitetnih materialov in recimo 3 slojnih stekel, pa zagotavljajo PVC okna tudi dobro zvočno izolativnost. Do seznama ponudnikov za PVC okna lahko pridete na naslovu https://omisli.si/okna/.

Okenski profili pri pvc oknih so tako kot že ime pove, narejeni iz plastike. Ker imajo PVC okna dobre izolacijske sposobnosti, zagotavljajo prihranke pri stroških ogrevanja. Investicija v pvc okna se vam bo na račun prihrankov pri ogrevanju povrnila po vsej verjetnosti prej kot v 10 letih.

Dodatna prednost, ki jo prinese nakup pvc oken je ta, da so pvc okna enostavna za vzdrževanje. Za razliko od lesenih oken vam ne bo potrebno barvati izsušenih okvirjev vsakih nekaj let. PVC je izredno dobro odporen na raznolike vremenske razmere kot so pri nas (vroča poletja, mrzle zime, deževna obdobja pomladi in jeseni). Čiščenje okenskih okvirjev iz pvc materiala je zelo enostavno, saj potrebujete le vlažno krpo in morda še nekaj detergenta. PVC okna so znana po tem, da imajo dolgo življenjsko dobo. To pomeni, da so tudi odlična naložba z vidika ohranjanja vrednosti nepremičnine. V kolikor vas zanima tudi ekološki efekt, vam naj zaupamo, da proizvodnja pvc oken bistveno manj onesnažuje okolje kot proizvodnja lesenih oken, med samim proizvodnim procesom pa se porabi bistveno manj energije.

PVC okna so na voljo v različnih barvah in različnih imitacijah lesa. Oken se ne barva ampak so profili oblepljeni s folijo, ki je odporna na UV žarke, vremenske in temperaturne vplive. Barvo oken seveda prilagodimo izgledu hiše in predvsem barvi fasade. Ko izbiramo okna, se običajno odločimo tudi za nakup rolet, ki nam bodo v vročih n sončnih dnevih dajale željeno senco v bivalnem prostoru in poskrbele tudi za nižjo temperaturo. Tudi pri nakupu rolet, nam proizvajalci ponujajo veliko barvnih odtenkov.

Kakšne so cene pvc oken v trgovinah in proizvajalcih, ki se ukvarjajo z izdelavo oken? Cena manjšega, kletnega okna dimenzij 80×60 cm je okoli 130 €, cena enokrilnega PVC okna dimenzije 120×80 cm pa okoli 200 €.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja